oktober 3, 2023

Gode bæredygtige produkter er et skridt på vejen til et sundere miljø.

Vælg bæredygtigt – vælg rigtigt

Vi har et ansvar overfor vores fremtid. Vores børns og børnebørns fremtid. Vi er nødt til at passe på vores planet. Det gøres ikke lige fra den ene dag til den anden. Det er et skridt af gangen. Langsomt fremad. Vi har misbrugt jordens ressourcer længe. Langsomt må vi oprette balancen igen.

Det første vi kan gøre, starter i vores hverdag. Nemlig ved at købe bæredygtige ting til vores husholdning. Både til vores køkken og badeværelse. Til vores emballage. Et lille vedholdende skridt af gangen gør virkelig en forskel. Kan du samtidigt inspirere en anden eller flere, så går det pludseligt hurtigt og dine små spæde skridt bliver med tiden mange og hurtige.

Hvad kan du ellers gøre for miljøet?

Transport: tag altid cyklen istedet for bilen. Benyt offentlig transport. Tilbyd og benyt dig af samkørsel.

Kost: spis mindre kød og mælkeprodukter og mere grønt. Køb lokalt, sæsonbestemt og økologisk. Undgå madspild. En bonus er også at dine kostvaner bliver sundere.

Forbrug: spar på dit strømforbrug. Nedsæt dit varmeforbrug, eventuelt isoler dit hus bedre og husk at lukke døre efter dig.

Køb ikke nyt hver gang du mangler noget. Benyt dig af genbrug. Både i forretninger og i grupper på Facebook kan man bytte eller købe brugt. Del med venner og familie i stedet for at smide det ud, som du har købt for meget af.

Sidst, men ikke mindst – reparér ting. Der er ingen grund til at smide noget ud, der forholdsvist nemt kan fikses.

Kort sagt – drop “brug og smid væk” mentaliteten.